Kersen-room-yoghurt

Ingrediënten:
200 ml houdbare slagroom, gekoeld
50 suiker voor in de slagroom
200 ml magere yoghurt
1/2 blikje vlaaifruit kersen (je kan natuurlijk ook een andere smaak nemen)

Klop in een hoge mengkom de slagroom met de suiker stijf. Bovenop de stijfgeklopte slagroom giet je de 200 ml magere yoghurt. Ik zet dan de mengkom met slagroom op de weegschaal en giet net zolang yoghurt uit het pak erop, totdat ik 200 gram meer heb.
Op de yoghurt en slagroom  vlaai-kersen uit blik scheppen. Nu heel rustig met een metalen lepel omscheppen, zodat alles luchtig wordt vermengd. Je hebt nu een romige massa.
Verdeel de romige yoghurt over schaaltjes. Hou je over, dan kun je ze heel goed invriezen. Vul cupcake-bakjes van siliconen met het mengsel. Je hoeft de siliconenvormpjes niet in te vetten. (ze zijn voor een prikkie te koop bij de Action of bij de Xenos). Op een dienblad of snijplank in de vriezer zetten. Als ze hard zijn kun je de vormpjes er zo af halen en de bevroren roomyoghurt-taartjes in een vriesbakje plaatsen.

Heb je ze nodig voor dessert, laten ontdooien, ieder taartje in een eigen schaaltje. Je kan ook een glazen schaaltje met bevroren taartje in de magnetron zetten, een paar minuten op laag vermogen (250W) en daarna voorzichtig omroeren. Klaar.  Hou je van yoghurtijs, dan kun je ze ook eten als ze nog een beetje bevroren zijn.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *