Kaasstengels

Zelf kaasstengels maken is zo gedaan. En echt véél lekkerder dan gekochte stengels. En ook nog voordelig, als je een bakplaat vol bakt. Hier is het recept.

Je hebt nodig: (voor 32 stengels)
4 diepvriesbladerdeeg plakjes
geraspte oude kaas
1 losgeklopt ei
heel klein beetje zout
bakpapier

Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een snijplank en laat ze ontdooien. Verwarm intussen de heteluchtoven voor op 200 graden.
Als de bladerdeegplakjes bijna ontdooid zijn, snijd iedere plak dan in 8 repen (eerst in 2,dan in 4 en dan in 8).
Bestrijk met een kwastje het losgeklopte ei op iedere reep. Tussen duim en wijsvinger heel klein beetje zout erop doen. Vervolgend strooi je de geraspte kaas dik op iedere reep. Druk een beetje aan met je vingers.
Leg bakpapier op de bakplaat en schuif met een pannekoeksmes voorzichtig de kaasreepjes naast elkaar op de plaat. Als er wat kaas af valt, kun je nog bijstrooien. Iets eroverheen of ernaast geeft niets, dat maakt het stengeltje lekkerder en krokant.

Bak de stengels in het midden van de hete oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar. Even laten afkoelen zodat ze knapperig worden. Je kunt ze afgekoeld bewaren in een afgesloten blik of plastic bak. Een dag van tevoren maken kan, maar je kunt ook de ongebakken stengels klaarzetten met plastic erover en op het allerlaatst bakken zodat ze extra vers en knapperig zijn.

 

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *