“Och, wat een mooi bungalowpark”. Moeder  kijkt verbaasd om zich heen vanuit de auto, waar Thijs naast haar slaapt in het autostoeltje.  “Wat jammer dat Fleur het niet kan zien”. “Fleur zal het niet missen hoor ma, ze is nu op die leeftijd dat ze liever met haar vriendin Esther mee gaat. Ze vindt haar kleine broertje soms best lastig”. “En gaat dat wel goed dan? Kunnen ze wel alleen op pad?” ”Mam, maak je daar maar geen zorgen om. De ouders van Esther zijn er bij en de meiden slapen apart in een tentje, vlak naast de caravan van de ouders. Als ik aan Fleur’s lachende gezicht denk toen we toestemming gaven om mee te gaan, weet ik zeker dat we het goed hebben besloten”. Ella was stiekem wel een beetje teleurgesteld , toen haar dochter liever met de andere ouders meeging. Maar ja, dat hoort er bij. Fleur heeft nu de leeftijd dat ze graag met vriendinnen is, in plaats van met het gezin. De ouders van Esther zijn vlot en modern, zij weten wel raad met de twee meiden. Met een glimlach denkt Ella terug aan haar puber-leeftijd. Ze weet ,maar al te goed dat het veel spannender is zonder je eigen ouders.
Ze rijden nog een stukje verder en de auto stopt bij een vrijstaande bungalow. “Hier is het, nummer 68”. Ella pakt de sleutel van het huisje en springt de auto uit om de deur te openen. Kees helpt moeder en samen lopen ze naar binnen. “Kijken jullie maar rustig rond, dan maak ik Thijs zachtjes wakker”. Het is een mooi huisje met een klein grasveldje en een terras. Ze pakken uit en  even later zitten ze gezellig aan de koffie op het kleine terras. Thijs speelt met autootjes in het gras.
“Wat een rijkdom kind, dat jullie dit zomaar kunnen betalen om hier te zitten. Vroeger was dat wel anders”.  Ella is zich door deze uitspraak meer bewust dat ze er van moet genieten. Er zullen genoeg mensen zijn, die zich dit niet kunnen veroorloven. Ook in deze tijd. “Ja mam, dat is zeker rijkdom. We gaan er een leuke midweek van maken”.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *