“Hiep hiep….. Hoeraaaa!!”  Enthousiast zwaait Thijs de handen in de lucht.  “Vandaag ben je echt twee jaar, Thijs”. Ella geeft Thijs nog eens een dikke kus. Wat een aandacht voor zo’n kleintje.  Er is veel visite: ooms en tantes van Thijs, oma, de andere oma en opa van Thijs, en veel neefjes en nichtjes. Ze dartelen allemaal rond en Thijs is druk met uitpakken van de cadeautjes.  “Sjonge jonge, wat krijg jij veel, je wordt wel erg verwend” zegt oma tegen Thijs. En ze schudt haar wijze hoofd. Wat een verschil toch met vroeger, toen gaf men  weleens wat kleding cadeau, of mooie schoenen. Nu is het alleen maar speelgoed. En nog eens speelgoed. En sommige cadeau’s  zijn echt groot. Van de andere oma en opa krijgt Thijs zelfs een trampoline.
“Ik heb ook nog een cadeautje voor je Thijs”, zegt oma. “Kijk eens, het is niet zo groot, maar ik hoop dat je er blij mee bent”. “Ach mam, dat had toch niet gehoeven”, zegt Ella, die weet hoe krap moeder het heeft. “Dat je er bent is al genoeg”. “Nee, Ella, bij een verjaardag hoort een cadeautje”.  Thijs trekt het papier eraf en er verschijnt een schattig knuffelkonijn, door oma zelf gebreid. Thijs drukt het konijn tegen zijn gezicht en kijkt blij. “Dankjewel oma” roept Ella. “Wat mooi Thijs!”  “Erg leuk ma”. Op verzoek van Ella geeft Thijs oma een kusje. En hij is alweer weg, naar de trampoline.  Samen met  broers en zwagers heeft Kees hem in elkaar gezet. Thijs vindt het geweldig. Wil steeds weer springen, samen met andere kinderen.
Ella heeft een mooie vierkante verjaardagstaart met twee kaarsjes erop. Er staat “Thijs” op met de datum en het cijfer twee. De taart is erg groot. Thijs komt om de kaarsjes uit te blazen en iedereen staat er omheen. Dan wordt er uitgedeeld. Er is genoeg voor iedereen. Ook al  zo anders,  denkt moeder stiekem, wij gaven een plak cake versierd met slagroom en snoepjes. En dat was voor ons al erg duur… Wat fijn dat de kinderen het makkelijker hebben. En moeder besluit om lekker mee te genieten van alle feestdrukte.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *