Zelf saté maken, thuis of op de camping

Hoe leuk is het om zelf je saté te maken. Thuis of op de camping. Het is helemaal niet moeilijk, erg lekker en het hoeft niet duur te zijn. Als je je kinderen mee laat helpen met rijgen, is het een leuke vakantiebezigheid.
Je kunt kippenvlees nemen, maar varkensvlees is ook erg lekker. Hier is het recept. Eet smakelijk.

Ingrediënten voor de marinade:
1 dl ketjap manis
1 eetlepel azijn of citroensap
1 teentje knoflook fijngehakt of geperst
1 eetlepel olie (zonnebloemolie, slaolie, enz. maakt niet uit, de olie die je gebruikt in de keuken)
1 theelepel sambal (voorzichtig beginnen, eventueel later mee toevoegen naar eigen smaak)
klein beetje peper en zout
eventueel wat gember of gemberpoeder, als je die in huis hebt, (dit is niet persé noodzakelijk maar maakt de marinade wel lekkerder).

Uit 500 gram varkensvlees of kipfilet kun je 10-12 stokjes saté rijgen. Snijd het vlees in niet te kleine blokjes en leg ze in de marinade. Laat minstens een uur marineren.
Leg de houten satéprikkers minstens een uur in water, zodat ze straks niet verbranden op de barbecue.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze op de barbecue. Bewaar de overgebleven marinade om door de satésaus te roeren voor een extra Oosters tintje.

Lekker met satésaus, maar ook zonder saus is het erg lekker.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *