tomaten-tapenade

tomaten-tapenade:
Ingrediënten:
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
2 teentjes knoflook, fijngehakt,  of 1/2 theelepel knoflookpoeder
1 kleine ui, fijn gesneden
3-4 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
(oregano, basilicum, rozemarijn, tijm, bieslook, peterselie, gebruik wat je in huis hebt)
1 eetlepel tomatenketchup
scheutje olijfolie  of zonnebloemolie
peper, zout
1 theelepel suiker

Hak de gepelde tomaten fijn. Bewaar het sap.
Doe een scheutje olie in de koekenpan en fruit de fijngesneden ui met de fijngehakte knoflook. Bak tot de ui begint te kleuren.
Voeg de gehakte tomaat toe. Even bakken tot het kookt. Zet de warmtebron wat lager zodat het zachtjes pruttelt.Doe de Italiaanse kruiden, het tomatensap (uit blik) en een eetlepel tomatenketchup erbij. Roeren. Peper en zout naar smaak toevoegen en een theelepeltje suiker. Goed proeven en op smaak maken naar jouw persoonlijke wens. Wat zouter, wat zoeter, wat pittiger…, wat jij lekker vindt.  Laat zachtjes pruttelen, af en toe roeren, totdat de tapenade is ingekookt tot smeerbare dikte.
Af laten koelen.

Lekker met stokbrood, of je zelfgemaakte scrocchi’s.
Tip: Omdat de tapenade gebakken is, kun je een overschotje gemakkelijk invriezen.
Tip: Smeer de tapenade op gesneden plakjes stokbrood, wat geraspte kaas erover en bak ze in een hete oven op 200 graden tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren. Lekker bij een glaasje of bij de lunch.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *