pastasaus

Zelfgemaakte pastasaus, lekker, gezond, voordelig en leuk om te maken. Je kunt er je persoonlijke draai aan geven. Wedden dat je pasta in de smaak valt?

Ingrediënten:
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
2 teentjes knoflook, fijngehakt,  of 1/2 theelepel knoflookpoeder
1 kleine ui, fijn gesneden
3-4 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
(oregano, basilicum, rozemarijn, tijm, bieslook, peterselie,gebruik wat je in huis hebt)
1 eetlepel tomatenketchup
scheutje olijfolie  of zonnebloemolie
peper, zout
1 theelepel suiker
eventueel wat Italiaanse roerbakgroenten
eventueel 200 – 250 gram rundergehakt

Hak de gepelde tomaten fijn. Bewaar het sap.
Doe een scheutje olie in de koekenpan en fruit de fijngesneden ui met de fijngehakte knoflook. Bak tot de ui begint te kleuren.Voeg de gehakte tomaat toe. Even bakken tot het kookt. Zet de warmtebron wat lager zodat het zachtjes pruttelt.Doe de Italiaanse kruiden, het tomatensap (uit blik) en een eetlepel tomatenketchup erbij. Roeren. Peper en zout naar smaak toevoegen en een theelepeltje suiker. Goed proeven en op smaak maken naar jouw persoonlijke wens. Wat zouter, wat zoeter, wat pittiger…, wat jij lekker vindt.  Laat zachtjes pruttelen, af en toe roeren, eventueel wat water toevoegen.
naar keuze wel of niet toevoegen:
rul gebakken gehakt  (zonder toevoeging van olie in (andere) droge koekenpan gebakken)
gebakken Italiaanse roerbakgroenten (kan met de gehakt meegebakken worden). Je kunt de groenten eventueel ook apart erbij serveren.

Op de gekookte pasta scheppen en Parmezaanse of gewone geraspte kaas erover.  Proef de natuurlijke smaken en geniet van je zelfgemaakte gezonde saus.

Tip: Kaas over? Geraspte kaas kun je goed invriezen, gewoon het zakje in de vriezer doen. Bij gebruik het zakje met je handen even “losmaken”, hoeveelheid die je nodig hebt eruit schudden en de rest weer terug in de vriezer.

 

 

 

 

 

Nog meer bezuinigingstips en budgetrecepten?

Kijk op www.gezondmetgeld.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *