Hartige restjes-taart

Allerlei restjes had ik over na het weekend: half bakje champignons,  half pakje spekreepjes en drie stengels bleekselderij. Hier kan ik wel wat mee: in de diepvries had ik nog een half zakje Italiaanse groenten en geraspte kaas (Geraspte kaas is erg gemakkelijk in te vriezen, je kunt zo de  benodigde hoeveelheid bevroren kaas uit het zakje drukken en de rest weer terugdoen in de vriezer). Een ui en wat kruiden heb ik altijd wel in huis. Een heerlijke hartige taart als maaltijd. Hier komt het recept:
Ingrediënten:
Restjes groenten en/of vlees /gehakt, tomaten, paprika , champignons, wat je maar in huis hebt, wel of niet uit de diepvries
1 ui, gesnipperd
5 plakjes bladerdeeg of hartige taartdeeg, uit de diepvries. (of van beide wat)
3 eieren
1 dl melk
geraspte kaas
beetje olie of margarine
peper, zout, groene kruiden naar eigen smaak

Laat het bevroren deeg ontdooien en bekleed een ingevette taartvorm ermee. (22 cm doorsnee geeft een hogere taart dan 26 cm). Je kunt zelfs combineren, ik had nog twee plakjes hartige taartdeeg en heb er drie plakjes bladerdeeg bij gedaan, om en om  op elkaar stapelen, met de deegroller uitrollen tot de gewenste grootte en in de ingevette taartvorm doen (bodem en randen). Met een vork het deeg op de bodem inprikken.
Bak in een koekenpan de restjes groenten en/of vlees in wat olie of margarine. Begin bijvoorbeeld met de spekjes, of het gehakt, vervolgens gesnipperde ui, paprika, enz. Roerbak alle overige groenten mee, op het laatst eventueel de tomaat. (stevige groenten eerst en op het laatst de zachtere groenten). Peper en zout erbij en goed proeven. Indien gewenst wat kruiden (peterselie, Provencaalse of Italiaanse kruiden, oregano, wat je zelf lekker vindt). Zet het vuur uit en giet de groenten met vlees in een vergiet, zodat het vocht er uit loopt.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
In een mengkom drie eieren met de melk kloppen met een garde of mixer. Doe er peper en zout bij. (Als je geen melk in huis hebt, kun je ook koffiemelk met wat water nemen). Meng er ongeveer 50 gram geraspte kaas door.
Doe de wat afgekoelde groenten-vulling in de springvorm op de bodem en giet daar overheen voorzichtig de geklopte eieren met melk en kaas. Strooi er nog wat geraspte kaas overheen zodat alles is bedekt.

Bak de taart in een hete oven op 180 graden Celsius gedurende 40 – 45 minuten. Als je ziet dat hij snel donker wordt tijdens het bakken, zet de oven dan op 160 graden.
Uit de oven halen, beetje laten afkoelen zodat de ring eraf kan en je kunt heerlijke warme punten snijden.

Tip: Je kunt de taart een dag eerder maken, af laten koelen, afgedekt in de koelkast bewaren en de volgende dag opwarmen in een hete oven op 180-200 graden gedurende 20 – 30 minuten.

 

 

  1. 8 juni 2019
    Robertlib

    Good post, I love it very much.I was really lucky to discover your site. There is a lot of helpful information!
    https://gcsecoursework924.blogspot.com

  2. 13 november 2016
    Dicky & Joyce

    Je kan er ook (oud) brood voor gebruiken in plaats van bladerdeeg e.d.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *