“Tsja…. Ik denk dat we het nog even moeten aanzien”. Kees kijkt er serieus bij. “Geef haar nog even een kans. En dan nog: misschien moet je er op een gelegen moment eens met haar over praten, wat ze zelf vindt. Misschien vindt ze het wel heel fijn als je al haar zaken regelt en dus ook de bankpassen beheert.” Dat is eigenlijk wel een goed idee. Gewoon open kaart spelen dat Ella zich soms wat zorgen maakt over haar moeder. Ma is meestal wel voor rede vatbaar…. Bij pa was het wel anders….

Wat is het toch fijn als je iemand om je heen hebt met wie je af en toe wat zorgen kunt delen.  Soms bekijkt een ander de situatie van een andere kant, waar jezelf nog niet aan hebt gedacht. Ella wordt al weer wat rustiger van binnen en is dankbaar dat ze Kees heeft en haar mooie gezin. Oma zei vroeger altijd: “Tel je zegeningen”. Inderdaad, soms moet je dat echt doen. Om je heen kijken en genieten wat je allemaal hebt en hebt bereikt in je leven. Ella bedenkt zich tegelijk dat ze deze week ook weer eens bij de buurman langs zal gaan om te kijken hoe het met hem gaat. De man is sinds vorig jaar weduwnaar geworden en mist zijn vrouw ontzettend. In het begin verwaarloosde hij zichzelf een beetje. Ook aan zijn tuin werd niets meer gedaan, waardoor er veel onkruid groeit. Ella en Kees hebben al een paar keer het onkruid weggehaald.  De man heeft geen kinderen, dus is best wel erg eenzaam. Ja, ze zal er maandagmiddag even langs gaan met Thijs, hij vindt Thijs wel leuk.. En een bloemetje meenemen om hem op te fleuren. Haar gedachten worden afgeleid door de schaterlach van Thijs. Papa is met hem aan het stoeien. De tijd vliegt. Fleur komt zo thuis van haar vriendinnenmiddag.

Ella gaat naar de keuken en begint  met de voorbereidingen voor het eten. Vandaag is het restjesdag. Zonde om eten weg te gooien. Ze maakt een hartige restjestaart. Leuk en lekker op de zaterdag.

Lees volgende week verder.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *