“Thijs doen”   “Ja ja, jij mag het zelf doen. Kijk, zo doe je dat”. Ella pakt de uitsteek-vorm en drukt een hartje in het zandkoekjesdeeg. En nog één. “Nu jij”. Thijs maakt verschillende vormpjes met een beetje hulp en voorzichtig legt Ella de koekjes op de bakplaat. Grappig, Thijs legt steeds de stukjes deeg op de plaat die over zijn, dus niet de vormpjes. “Piep piep”  “Hoor je dat, de oven is warm genoeg”.  De laatste koekjes worden gemaakt . Ze tilt Thijs op en samen schuiven ze de bakplaat in de oven. “Niet aankomen hoor, is heet, is au”. Thijs blijft er echt wel af, hij ziet aan zijn moeder dat ze het meent.  “Zo, die zitten er in. Leuk hè? Zelf koekjes bakken”. Ella ruimt de tafel leeg en ze pakt de stofzuiger. Er liggen best wel  deegkruimeltjes en witte bloem op de grond.

De bel gaat. Aah, daar is de monteur van de wasmachine. Nu maar hopen dat het goed komt met de wasmachine-deur. “Hallo, komt u verder”. Ze gaat de monteur voor en blijft er bij staan. “Tja, mevrouw, toch maar een nieuwe deurschakelaar plaatsen. In overleg met uw  man zouden we eerst proberen om hem niet te vervangen, omdat-ie niet beschadigd was. Maar hij blijft dus toch weigeren”. Behendig plaatst hij het nieuwe onderdeel en tien minuten later staat hij alweer buiten. Wel moest Ella weer 40 euro betalen voor het onderdeel. Al met al heeft de reparatie dus toch 100 euro gekost. Ze baalde daar best wel van, vroeg wel of er geen tweede keer voorrijkosten waren. Nee, dat niet, dit viel binnen de garantie. Op de reparatie zit drie weken garantie.

“Ik zet direct de machine aan, ben benieuwd”. Thijs help Ella mee met de handdoeken in de machine te doen. Samen starten ze het programma en zowaar…. Het apparaat begint direct water te vullen.

“Zo Thijs, zou hebben we genoeg ervoor betaald. Mama heeft geen centjes meer”. “Geen centjes meer… “zegt Thijs na.

Even later piept de oven. De koekjes zijn klaar. Een heerlijke bakgeur verspreidt  zich in de keuken. Net op dat moment komt  Fleur binnen, uit school. “Oh, dat ruikt lekker”. Ze schuift aan de keukentafel en Ella zet thee. Fijn dat gewone simpele dingen als thee drinken met zelfgebakken koekjes zo gezellig kunnen zijn. Genieten hoeft niet altijd geld te kosten.

Lees volgende week verder.

 

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *