“Nou, nu ben ik er wel een beetje klaar mee!”  Met een diepe zucht loopt Ella de badkamer uit. De wasmachine heeft al een paar weken kuren. De deur lijkt niet goed te sluiten waardoor het wasprogramma niet wil starten. Na vier of vijf pogingen lukt het dan eindelijk maar vandaag heeft zelfs de vijfde poging geen effect.  “Kees, kan jij het eens proberen? Ik word er gewoon chagrijnig van”. Kees komt er aan en doet de machinedeur dicht. Hij drukt op de startknop en na even aarzelen begint het programma dan toch te draaien. “Tsja, ik heb magische handen” zegt Kees lachend. Natuurlijk is dit puur toeval. “Ik bel wel even een reparateur. Ik kreeg van een collega een tip”. Hij belt direct en maakt een afspraak met de monteur. Ze hadden het er al eens over gehad, maar Ella had nog twijfels… de wasmachine is al 14 jaar oud … wat is wijsheid? En wegen de reparatiekosten op tegen de besparingen op een energiezuinigere nieuwe machine? Na rijp beraad besloot Kees dat een reparatie wel degelijk zin heeft, verder is de machine prima. Soms moet je beslissen.

“Is het trouwens nog goed gekomen met je moeder ’s  administratie? Je was er vorige week zo mee bezig”.  “Oh, ja. Bij het checken van alle betalingen op de bankrekening bleek dat ze ten tijde van de automatische incasso niet voldoende saldo had. Ze had die schoenen gekocht, je weet wel, die met  de steunzool. Tja, ze had gepind in de winkel en er niet bij nagedacht eerst het saldo te checken”.

“Dus dat probleem is opgelost, gelukkig. Ik gun dat lieve mens niet al die extra zorgen”.

Kees loopt naar buiten om in de tuin een en ander voor het voorjaar in orde te maken. Ella denkt terug aan de verbazing van haar moeder, die zeker wist dat er saldo op de rekening had gestaan. Ja, dat stond er wel, maar de huur moest er nog van af. En daar had ze even niet aan gedacht.  Het is hopelijk een leermoment voor haar geweest.  Met een glimlach loopt ze ook de tuin in. Even genieten van de eerste zonnestralen.

Lees volgende week verder.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *