Drie ei is een paasei: eiersalade, gevuld ei en ei met rookvlees

Voor alle drie de hapjes samen: Kook 5 eieren, tot ze hard zijn (niet te lang koken, ze mogen niet groen worden).

Eiersalade:
Snijd 2 gekookte eieren doormidden en haal de dooiers er uit. Hak de eiwitten in kleine blokjes en houd deze apart.
Meng in een kom de twee fijngeprakte dooiers met de volgende ingrediënten:
2 afgestreken theelepels mosterd, 1 theelepel azijn, 1 theelepel olie, 1/2 theelepel suiker, 4 theelepels water.
Maak op smaak met peper, zout, 1/2 theelepel gedroogde bieslook en 1/2 theelepel gedroogde peterselie. Niet te zuinig met zout, goed op smaak brengen. Eventueel nog wat water toevoegen als het mengsel te droog is. Proeven, als je tevreden bent meng je deze “saus” door het eiwit. Voorzichtig omroeren, zodat de eiwitblokjes heel blijven.

Gevuld ei:
Snijd 2 gekookte eieren doormidden en schep voorzichtig de dooiers eruit. De eiwithelften moeten mooi heel blijven zonder scheurtjes.
Prak de dooiers met een vork fijn, roer er de volgende ingrediënten door:
2 theelepels mayonaise, 1 theelepel gedroogde bieslook, 1/2 theelepel gedroogde peterselie, peper en zout naar smaak.
Voeg een klein scheutje (1/2 eetlepel) room, creme fraiche, koffieroom, koffiemelk of melk toe (wat je in huis hebt).
Proeven, als je het iets zuriger wilt, kun je een klein beetje slasaus toevoegen. Maak het geheel niet te nat, voorzichtig doseren.
Voeg eventueel nog wat zout toe, goed proeven. Het eiwit heft het zoutige weer wat op.
Vul de eiwithelften met de vulling (met een lepeltje) en garneer met peterselie of wat paprikapoeder.

Ei met rookvlees:
Snijd 1 gekookt ei in de lengte in vieren. Leg om ieder partje ei een plakje dubbelgevouwen rookvlees. Het hartige van het rookvlees combineert goed met het (niet gezouten) ei.

Serveer alle drie de hapjes samen op een schaal, de salade op toast of stokbrood.

Eet smakelijk.

 

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *