Kersen-room-yoghurt

Kersen-room-yoghurt

by

Ingrediënten: 200 ml houdbare slagroom, gekoeld 50 suiker voor in de slagroom 200 ml magere yoghurt 1/2 blikje vlaaifruit kersen (je kan natuurlijk ook een andere smaak nemen) Klop in een hoge mengkom de slagroom met de suiker stijf. Bovenop de stijfgeklopte slagroom giet je de 200 ml magere yoghurt. Ik zet dan de mengkom […]

Vegetarische chili-wraps

Vegetarische chili-wraps

by

Wraps zijn heel gemakkelijk en voordelig zelf te maken. Dit recept is voor 6 gevulde wraps. (2 à 3 personen) Je hebt nodig voor de wraps: 100 gram bloem 40 ml water  2 eetlepels olijfolie (of zonnebloemolie) 1 afgestreken theelepel zout Meng alle ingrediënten met een vork of je handen door elkaar tot een kneedbare […]

Chocoladekoek in lasagneschaal

Chocoladekoek in lasagneschaal

by

Dit recept van chocoladekoek is eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. In plaats van boter wordt er karnemelk in gedaan. Minder vet, w door de chocola en de suiker zal de koek toch echt wel calorieën tellen. Omdat de koek in een lasagneschaal is gebakken, […]

pastasaus

pastasaus

by

Zelfgemaakte pastasaus, lekker, gezond, voordelig en leuk om te maken. Je kunt er je persoonlijke draai aan geven. Wedden dat je pasta in de smaak valt? Ingrediënten: 1 blik gepelde tomaten (400 gram) 2 teentjes knoflook, fijngehakt,  of 1/2 theelepel knoflookpoeder 1 kleine ui, fijn gesneden 3-4 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn, tijm, bieslook, […]

Vruchtenyoghurt-parfait

Vruchtenyoghurt-parfait

by

Dit gerecht kun je een dag (of langer) van tevoren al maken. Ingrediënten per persoon: 50 ml vruchtenyoghurt naar smaak (bosvruchten, aardbei, rode vruchten…) 50 ml houdbare slagroom 20 gram suiker koekkruimels gemaakt van biskwie en bastognekoek wat extra vruchtenyoghurt om erover heen te schenken Gebruik een doosje houdbare slagroom (meestal zit er 200 ml […]

Gevulde zandtaart

Gevulde zandtaart

by

Ingrediënten: 100 gram bloem 100 gram zelfrijzend bakmeel 100 gram suiker 1 pakje vanillesuiker 125 gram boter of margarine (ik doe meestal half boter, half margarine, zodat je de lekkere roombotersmaak proeft) beetje zout 1 ei De vulling is naar eigen smaak samen te stellen, de vulling moet wel wat smeuïg zijn. Op de foto […]

oudejaars-salade

oudejaars-salade

by

Huzarensalade: Dit recept is voor 3 bolletjes salade en je kan de hoeveelheid dus gemakkelijk aanpassen aan het aantal personen waarvoor je de salade maakt. Het beste kun je de salade een dag van tevoren maken. De smaken kunnen dan goed intrekken. Ingrediënten voor 3 bolletjes salade :  (zie hieronder ook hoeveelheid voor één grote salade) […]

Chocoladebluf

Chocoladebluf

by

Ingrediënten per persoon: 1 eiwit 20 gram suiker 1 afgestreken eetlepel cacao 1 eetlepel sinaasappelsap (uit een pak is prima, vers kan natuurlijk ook). Klop de eiwit met de suiker stijf. Zorg ervoor dat de kom goed schoon en vetvrij is. Klop net zolang totdat het eiwit stijf is en voeg dan al kloppend de […]

Aardappelgratin-taartjes

Aardappelgratin-taartjes

by

Voor 10 à 12 aardappelgratin-taartjes heb je nodig: 4 grote stevige aardappelen, geschild en gewassen 1 groot ei of 2 kleine 1 teentje knoflook 1 doosje houdbare slagroom van 200 ml (goedkoop huismerk is prima) 100 gram geraspte oude kaas peper, zout, nootmuskaat 6 of 12 siliconen muffin-vormpjes In een kom het ei loskloppen met […]

Sperziebonen-spek-rolletjes

Sperziebonen-spek-rolletjes

by

Leuk voor de feestdagen, gemakkelijk te maken en voordeliger dan kant en klaar kopen. Ingrediënten: verse sperziebonen plakjes ontbijtspek lang Voor 10 rolletjes heb je ongeveer 300 gram sperziebonen nodig en 10 plakjes spek. Je kunt ze een aantal uren voor het eten al maken. (Of eventueel een dag van tevoren, dan wel afgedekt in […]

Kerstkransjes

Kerstkransjes

by

Ingrediënten: (voor ongeveer 20 kransjes) 100 gram zelfrijzend bakmeel 75 gram boter of margarine 50 gram witte basterdsuiker (of gewone suiker) scheutje citroensap (knijpflesje is prima alternatief voor echte citroen) beetje zout klein beetje melk en wat suiker bloem en deegroller (als je die niet hebt, gebruik dan een schone fles) geschaafde amandelen, maar als […]

Pepernoten lekker zelf bakken

Pepernoten lekker zelf bakken

by

Hoe leuk is het om rond de sinterklaastijd alvast in de stemming te komen en samen met je kinderen zelf pepernoten te bakken. Laat de kinderen zelf de balletjes rollen en een klein beetje platdrukken op de bakplaat. Een heerlijke geur vult de ruimte als de oven aan staat en proeven hoort erbij (zowel van […]

saucijzehapjes

saucijzehapjes

by

Benodigdheden: Verse worst (uit een pond maak je ongeveer 22 saucijzehapjes) diepvries bladerdeeg 1 ei beetje water bakpapier Ontdooi plakjes bladerdeeg (voor 4 saucijzehapjes heb je één plakje nodig). Duw voorzichtig de vulling uit het vel van de worst, zodat je gekruide gehakt over houdt. Snijd op een snijplank ieder bladerdeegplakje in 4 lange repen. Leg […]

drie-in-de-pan

drie-in-de-pan

by

drie-in-de-pan (± 12 stuks) Ingrediënten: 250 gram zelfrijzend bakmeel 3 dl melk 100 gram rozijnen 1 of 2 appels klein beetje zout eventueel wat kaneel en suiker of stroop Roer de melk rustig door het meel met het zout, tot een glad beslag. Doe de rozijnen erin en de geraspte appel. (wat kaneel en suiker […]

maaltijdsalade met tonijn

maaltijdsalade met tonijn

by

Dit is een gezonde (en slanke) maaltijdsalade, die je naar eigen smaak kan samenstellen met de volgende ingrediënten: Sla, gemengd, of gewoon, wel of niet zelf gesneden, wat je lekker vindt of in huis hebt tonijn in blik, op water of olie, half (klein) blikje per persoon komkommer, gewassen en in de schil, in schuine plakken […]