Brintakoekjes

Leuk om samen met je (klein-)kind te doen.
Ingrediënten: (voor ongeveer 16 koekjes)
85 gram brinta
70 gram bruine basterdsuiker (licht of donker) of iets minder suiker naar smaak
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
75 gram boter of margarine
1 à 2 eetlepels melk

Werkwijze: Eerst alle droge ingrediënten met elkaar mengen, dan de koude boter erbij. Snijd de boter in de droge massa in klontjes zodat je het deeg kunt kneden. Giet een eetlepel melk erbij en kneed het deeg met de handen tot een stevige bal. Indien nodig een tweede eetlepel melk toevoegen.
Vorm balletjes van ongeveer 15 gram per koekje. Vet de bakplaat in of leg er bakpapier op. Druk de balletjes op de bakplaat wat platter en maak er mooie ronde koekjes van. Niet te dun, de koekjes lopen nog wat uit, dus geef de koekjes ruimte op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de koekjes in 15 minuten gaar. Iets af laten koelen en op een rooster leggen. Als ze afgekoeld zijn heb je heerlijke brosse koekjes, eet smakelijk!

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *